keskiviikko 7. tammikuuta 2009

"Kirjotax säcin blogii vai?"

Sain muuten kävijälaskurinkin aikaseks lisättyä tänne sivuille. En oo sitä osannu omilla atk-kyvyilläni tehä, ja nyt vasta älysin kysyä ohjeita jostain osaavammalta taholta. Ohjeiden saatteeks tämä avulias herrasmies oli kirjottanu:
"Näitä ohjeita kun ihan kirjaimellisesti noudatat, niin pitäis onnistua laskurin lisääminen blondiinkin blogiin."
-Thanks, mään. Kyllä onnistu.

Oulussa oli 31.12.2008 kauhee myrsky. Kaupungin Herrat päätti siirtää vuodenvaihteen juhlinnan (ilotulituksen puheineen) lauantaille, paremman sään toivossa.
Lauantaina (muualla Suomen valtakunnassa tunnettu päivänä 3.1.) oululaiset sitten juhlikin joukolla vuodenvaihtumista. Oli oikeen ilo ylimmillään.

Vedin tästä nyt sen johtopäätöksen, että oululaisia kannattaa vuoden mittaan odotella kaikenlaisiin päivämäärällä määriteltyihin tapahtumiin vasta kolme päivää "varsinaisen" päiväyksen jälkeen. Tällä omalla kalenterivuodellaan Oulu haluaa varmasti erottua muun Suomen massasta. Ja ennen kun me huomataankaan, niin Pohjanlahden rannikolta löytyy uus kääpiövaltio. Se päivä kun koittaa, niin sanokaa mun sanoneen.

Varoitus: Jos sulla ei oo korvia tai et oo kykenevä tuottaan äänteitä (tunnettu myös termillä "puhe"), en suosittele sun osallistumista erääseen tapahtumaan, jossa saatat tavata uusia ihmisiä, joista saattaa, ikävä kyllä hyvinkin mahdollisesti, tulla sun kavereita. Viikonloppuun osallistumalla saatat myös saada itelles lisää vaikutusvaltaa koskien sun omia ja sun kavereiden asioita sun seurassa. Jos tuut mukaan, niin erittäin todennäkösesti saatat joutua käytännössä testaamaan erilaisia harjotustyyppejä, jotka saattais tuoda jotain uusia virikkeitä ja lisämotiaatioo sun harjotteluun. Ikävä kyllä viikonlopun ohjelmaan sisältyy myös vapaa-aikaa ja hauskanpitoa, joten ryppyotsasten tosikoiden on paras jäädä omaan kotiin, neljän seinän sisään mulkoileen vihasesti naapureitaan sälekaihtimen raosta. Niidenkään, jotka ei pidä urheiluopistojen jälkiruoista tai tarjoomista urheilumahdollisuuksista, ei kannata osallistua kyseenomaiseen viikonloppuun. Ja jos vinkit harjottelun, kilpailemisen, koulun ja sosiaalisen elämän menestyksekkäästä yhdistämisestä Suomen parhaiden nuorten huippusuunnistajien taholta ei nappaa, niin parempi jättää Vierumäen reissu väliin. Jos nyt kuitenkin kaikista varotuksista huolimatta satut oleen 15-25-vuotias suunnistuksen harrastaja ja haluat mahdollisesti uhmata kohtaloa, niin tässä linkki:
http://www.ssl.fi/SSL/sslweb.nsf/sp?open&cid=content4215C6

Oon tässä päivästä toiseen Aamulehtee lukiessa huomannu, että siellä aina mainostetaan "Oman blogin kirjottamisen alottamista Aamulehden sivuille". Ja siellä on jo valmiiks ainakin satoja, oisko jopa tuhansia blogeja. Ja ylipäänsä jos ottaa huomioon kaikki erilaiset blogin tarjoojapalvelut netissä, niin varmasti sadoilla tuhansilla mattimeikäläisillä on oma blogi. Jossa ne selvittää mitä ne on syöny aamupalaks, tai poliitikkojen tapauksessa rehentelee omilla saavutuksillaan.

Mun mielestä kaikkein mielenkiintosimpia on ne blogit, joissa ihmiset kirjottaa, mitä ne ajattelee. Toisten ihmisten blogien lukeminen on ainakin mulle hauska ajanviete. Niistä saattaa bongata parhaimmassa tapauksessa tyyppejä, jotka on kiinnostunu samoista asioista kun mistä ite on. Ja vaikka blogin kirjottaminen ei (luojan kiitos) oo samanlaista kun kirjottaminen äikän tunneilla, niin jonkinverran olis kiva, jos siihen oikeenkirjotukseen kiinnitettäis huomioo... Lähinnä isojen alkukirjainten käyttöön. Koska vaikka kuinka käytännössä eletäänkin mese- ja textarikieltä käyttäen, niin on vaan yksinkertasesti vaikeeta lukee pitkiä tekstejä, joissa ei oo yhtään isoo alkukirjainta katkasemassa sitä tajunnanvirtaa.

Äh nyt meni kauheeks paasaamiseks! Mutta ei voi mitään, joskus täytyy kommunikoida vähän henkevämpiäkin aivotuksia kun niitä "blondimomentteja". Sillon harvoin, kun tällästä muuta aatetta on päässä liikkunu.
Joka tapauksessa blogien aikakausi on tainnu tulla jäädäkseen, ja ihan hyvä niin.

Nyt tää teksti on venyny jo niin pitkäks, et jätän suosiolla loput mun asialistalla olleet kirjotuksenaiheet ens kertaan... Greyn Anatomia nimittäin alkaa ihan hetkenä minä hyvänsä, eikä siitä saa missata sekuntiakaan! Käsiteltävänä jatkossa mm. sosiaalinen elämä ja juorujen liikkuminen nykyaikana.

My Blondest Moments:
Lueskelin tossa päivänä muutamana Ruotsin suunnistusliiton ens vuoden kilpailukalenteria. Siinä oli ilmotettu aina päivämäärä, kisajärjestäjä, kisamatka ja kisatyyppi (maailmancup, mestaruuskilpailu, jne.) Listaa alaspäin selatessani mun huomio kiinnitty siihen, kuinka älyttömän paljon Ruotsissa on tarjolla yösuunnistuskisoja! Siis oon mä sen tienny, että siellä yösuunnistetaan enemmän kun täällä Suomessa, mutta että 90% kaikista kisoista on yösuunnistuskisoja! Ja vielä eri matkoilla; vuorotellen keskimatkan, pitkän ja sprintin yösuunnistusta.
Menin näyttään muille tätä ällistyttävää faktaa: kisan määritteenä oli "NAT" toisensa perään. Joku ystävällinen sielu mulle taas lempeesti huomautti, että se NAT ei tarkota yösuunnistusta (=nattorientering) vaan kansallista kisaa (=nationell tävling).

Ei kommentteja: