keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Ensivaikutelmia

Muutto kampukselle ja opiskeluiden alkaminen toivat yllättävän paljon kiireitä arkeen, joten blogin päivittäminen on jäänyt vähemmälle. Palaan kuitenkin vielä tammikuun alkuun, jolloin kaikki oli tosi uutta ja ihmeellistä!

Ensimmäisen viikon aikana kiersin Anne-tätini kanssa kauppoja (ah, rakastan shoppailua! Varsinkin kun ALV on 7 %!!!). Lisäksi me käytiin kiinalaisilla valofestareilla (kuvat) ja NHL-lätkämatsissa! Oli muuten Carolina Hurricanesien kotiareenalla huikea tunnelma. Ja tietty paljon kaikkea oheisviihdettä (tanssikamera, ihmiskeilausta yms. oleellista).


Tästä pääsenkin kirjoituksen aiheeseen, eli ensivaikutelmiin USA:sta!

Patriotismi
NHL-matsissa laulettiin tietysti kansallislaulu hurmiossa, käsi sydämellä. Sen lisäksi jollakin pelikatkolla kamera siirtyi yleisöön, jossa oli porukka armeijaväkeä. Mahtipontinen musiikki pauhasi taustalla ja selostaja hehkutti ”maamme suojelijoita ja sankareita, jotka puolustavat meitä pahuudelta”. Yleisö hurrasi ja kyynelehti. Tuli jotenkin tosi amerikkalainen fiilis.

Jouluvalot
Kuva kertoo kaiken tarvittavan...

Drive-in mikä tahansa
Drive-in ATM
Auto on täällä ainoa kulkuväline (siis kuka muka kävelee tai pyöräilee mihinkään, saati että olisi mitään julkista liikennettä). Niin ja autot on täällä TOSI ISOJA. Ja bensa ainakin kolme kertaa halvempaa kuin Suomessa. Ja 16-vuotiaana saatava ajokortti maksaa n. 50 euroa. Ei siis mikään ihme, että kaikelle on oma drive-in-palvelunsa. Löytyy pikaruokapaikkojen lisäksi myös joiltakin kaupoilta, mutta hauskin tähän mennessä on ollut drive-in ottoautomaatti.

Walmart
Kauppa, josta saa ihan mitä tahansa. Tämä on niin kuuluisa ketju, että halusin ottaa julkisivusta kuvan ekalla visiitillä. Kuvia räpsiessäni viereeni tuli setä, joka totesi: ”On täällä kyllä paljon lintuja.” Hämmennyin, mutta päivittelin kohteliaasti samaa takaisin – ja luikin sitten äkkiä takaisin autolle. Tätini nauroi ja totesi, että Walmartissa käy kaikenlaista porukkaa (upea kavalkadi näkyy People of Walmart -blogissa), joille on parasta vain hymyillä ja nyökytellä.
Walmart

Myöhemmin huomasin kuvistani, että parkkipaikan yllä oli tosiaan liidellyt lokkiparvi. Parkkipaikan mies oli todennäköisesti luullut minua ”person of Walmartiksi” – koska kuka hullu nyt kuvaisi lokkeja parkkipaikalla… Saati sitten paikallisen Prisman julkisivua…

Ostin Walmartista mm. kaikki vitamiinit ja ravintolisät. Tableteille on vaihtoehtoja: monivitamiinikapselit korvasin vitamiinihedelmäkarkeilla. On muuten tosi pahanmakuisia ja sokerisia, mutta kun ne näytti niin kivoilta!

Kosmetiikkaosastolla melkein kaikki kasvohoitotuotteet olivat akneiholle. En tiedä, mitä lääkemömmöjä niissä tuubeissa oli (vai onko se vain mainoslause), mutta alkuhämmästyksen jälkeen alan jo ymmärtää syyn. Suomeen verrattuna tosi monella täällä näyttää todella olevan tai olleen akne (tai muuten vain tosi huono iho). Kun katsoo tätä joka puolella tulvivaa roskaruoan määrää, en enää ihmettele miksi.

Kassalla myyjä pakkaa kaikki ostokset hedelmäpusseja vastaaviin säkkeihin. Koska ne ovat tosi ohuita ja pieniä, joten niihin mahtuu maksimissaan pari tuotetta. Luontoa ei armahdeta…

Telkkari
Mainosten maailma on julma. Niissä haukutaan suoraan kilpailevia firmoja ja tuotteita tai vastapuolen poliittisia ehdokkaita (politiikasta kirjoitan vielä paljon lisää!). Niissä myös vedotaan suoraan tunteisiin: esimerkiksi yhdessä mainossarjassa kehotetaan vanhempia puhumaan lapsilleen alkoholinkäytöstä, ennen kuin lapsi joutuu vankilaan tai kuolee (nämä siis ovat mainoksen mukaan ainoat vaihtoehdot).

Myös sensuuria harrastetaan. Katselin esimerkiksi suoraa (eli pari sekuntia viivästettyä) lähetystä People’s Choice Awardseista, jonka juontajien rivoimmat lausahdukset ja vitsit vaimennettiin surutta. Kesken lähetyksen lavalle hyökkäsi joku hörhö mainostamaan omaa tuotettaan. Sensuurikopissa oltiin nopeita, ja parin sekunnin hämmennyksen jälkeen lähetys hyppäsikin ajassa taaksepäin hetkeen ennen häiriköintiä – ja jatkui smoothisti samasta kohdasta uudestaan niin, että häirikkö oli leikattu pois.

Huh, eipä muuta tällä kertaa! Seuraavassa postauksessa lisää opiskeluista ja UNCW:n kampuksesta!


Loppukevennyksenä taiturimainen jääkiekkovideo Patrick Kanelta. Seuraavalla videolla Kanen joukkuekaveri Brandon Bollig yrittää samaa perässä… Voin niin kuvitella itseni tuohon jälkimmäiseen videoon… :D

Ei kommentteja: