perjantai 19. marraskuuta 2010

Taivaan kirkkaimmat tähdet

Oijjoijoi. Ei oo ihan kaikki muutkaan aina niitä kuusen kirkkaimpia kynttilöitä. Sain todistaa eilen M-junassa oheisen keskustelun:
(tyttö 1, n. 15-vuotias)
(tyttö 2, edellisen kaveri, myös n.15v.)

Tyttö1: "Siis meiän perhe ois niinku muuttamas USAan. Vähäks noloo ku mä en ees tiiä mis se on siis hei. Onks se niinku joku osa Englantii vai?"
Tyttö2: "Öö emmä tiiä, tai eiks USA oo niinku Amerikka? Vai onks se sielpäin?"
Tyttö1: "Siis ei tod. mitää hajuu! Mut mä en tod. kehtaa kysyy porukoilt ku sit ne ois heti sillee et ai sä vihdoinkin oot muuttanu mieles! Ku mä en vihdoinkin tod. oo muuttanu mieltäni! Mä haluun jäädä tänne!"
Tyttö 2: [myötäilee]
Tyttö 1: "Mut tai oikeestaa, se vois olla ihan siistiiki olla siel yks vuosi. Nii ja kai mä siel suomenkielist kouluu kuitenki kävisin. Ku siis hei mieti, mä jossai enkunkielises koulus! Ehän mä osaa enkkuu siis yhtää!"
Tyttö 2: [nauraa tyhjäpäisesti]

Tässä vaiheessa juna saapui Pohjois-Haagaan, joten mulla jäi mielenkiintoisen keskustelun loppu kuulematta. Mutta no joo, ehkä kuitenkin parempi, että kyseinen neiti pitää alkuperäisen kantansa ja ainakin toistaseks pysyttelee täällä Suomen kamaralla...

Viime viikonloppuna oli KeparDIn säbäilyt, jossa legendaarinen FC Leka oli jatkamassa menestyksekkäitä perinteitään! (FC Leka on juurikin se Pyrinnön tyttöjen joukkue, joka on aina hävinnyt kaikki pelinsä.)
Tässä vähän historian siipien havinaa FC Lekan KeparDI-historiikin merkeissä:

2006 (punavalkoinen peliasu)
FC Leka - Pellon Ponsi: 0-15
FC Leka - Helter-Skelter: 1-14
FC Leka - PPP: 1-4

2007 (oranssi peliasu)
FC Leka - AnttU: 3-7
FC Leka - Soppa: 1-9
FC Leka - Helter-Skelter: 1-16

2008 (limenvihreä peliasu)
FC Leka - LS-37: 0-7
FC Leka - Alhon Arabit: 1-10
FC Leka - SikaTIIMI: 3-4

2009 (pinkki peliasu)
FC Leka - Nosturi: 5-6
FC Leka - Settiäijät: 4-6
FC Leka - Alhon Arabit: 2-9

Mutta kuinkas sitten kävikään vuonna 2010? FC Lekan kunnianhimoisena tavoitteena oli saavuttaa sählyuransa ensimmäinen tasapeli. Allekirjoittanut itse oli panostanut turnaukseen oikein urakalla reenaamalla sählyä viikoittain koko syksyn ajan, ja tulos oli sen mukainen:
neljä henkilökohtaista maalia koko turnauksessa, ja FC Lekalle sekä tasapeli että voitto! Voi sitä Bommarissa raikunutta riemua, kun nämä tulokset saavutettiin! Viimeiset pelit sitten menivätkin taas tuttuun FC Leka -tyyliin, mutta se ei mieltä masentanut.

2010 (petrolinsininen peliasu)
FC Leka - Märsky: 1-1 !!!
FC Leka - Kangasala SK: 5-3 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
FC Leka - Settiäijät: 1-8
FC Leka - SikaTIIMI: 1-2
FC Leka - Kiekkomursut: 0-9

Jatkopileet saunalla olivat taattua KeparDI-meninkiä, vaikka Metallica tänäkin vuonna oli estynyt saapumaan.
Tässä on muuten kielitieteellinen pulma: onko oikein sanoa "estynyt saapumaAN" vai "estynyt saapumaSTA"? Vaatiiko estyä-verbi jälkeensä illatiivi- vai elatiivimuodon? Google antoi ensimmäiselle vaihtoehdolle 11 500 tulosta ja jälkimmäiselle 12 900, mikä viittaisi elatiiviin. Toisaalta ensimmäisen vaihtoehdon hakutulokset olivat muun muassa valtakunnallisten sanomalehtien sivuilta, kun taas jälkimmäiset lähinnä eri seurakuntayhtymien kokouspöytäkirjoista. (Mitä tämä puolestaan kertoo maamme seurakuntayhtymistä?) Kielikorvani kallistui ensimmäisen vaihtoehdon puoleen, mutta toisaalta kaikki Suomen seurakuntayhtymien kokouksista estyneet papitkin saattavat olla oikeassa. Joku neropatti voisi joskus kertoa oikean vastauksen...

On mullakin aikaa vatvoa tällaisia kysymyksiä. Toisaalta eihän siinä mitenkään vielä ole riittävästi tekemistä, kun vain kirjoitan juttuja sekä Suunnistajaan, Halokeeniin (TP:n suunnistajien lehti) että Hälläpyörään (Hämäläis-Osakunnan lehti), oon SSL:n Nuorten tiimin "puheenjohtaja", suunnittelen Nuoren Suomen porukassa ensi vuoden Suomen suurinta liikuntatapahtumaa YourMovea, oon Hämäläis-Osakunnan liikuntavaliokunnan urheilujohtaja, oon mukana ESN-vaihtariprojektissa, oon meidän lähialueen HOAS-talojen asukastoimikunnan turvallisuuspäällikkö, yritän treenata, ja lisäksi opiskella 35 opintopistettä/syksy siinä sivussa. Tänään oli vapaa iltapäivä luentojen jälkeen, niin kävin ostamassa vähän villalankaa, että voin sitten vapaa-ajalla alkaa kutoa kaulahuivia.

Kävi muuten hieman ohrasesti siellä lankojenostoreissulla. Sorruin yhteen paheeseeni: heräteostokset. Lankakerän ohella mukaan tarttui söpö sydänkuvioitu pipo, leopardikuvioinen toppi ja helmenharmaa neuletakki. Hopsaaan. Vannoin muuten vielä joskus, etten ikinä tuu ostamaan mitään leopardikuvioitua vaatekappaletta. Vähän niinkun etten koskaan tulis muuttaan ainakaan Helsinkiin. Kannattaa ehkä lopettaa tää asioiden vannominen jossain vaiheessa...

KeparDI - Gossip Girl

Gossip Girlimme oli asemissa jo varsinaisten sählypelien aikaan ja bongasikin kenttien reunalta sekä I&A:n että S&F:n. Luotettavien lähteiden mukaan kummallakaan osapuolella ei kuitenkaan ole välillään mitään "vakavaa".

Lupaavasti alkanut päivä ei taaskaan tuottanut GG:lle pettymystä kääntyessään illaksi. GG itse ei jossain vaiheessa ollut aivan työtehtäviensä tasalla, mutta onneksi paikalla ollut GG:n pikkuapuri huolehti havaintojen dokumentoinnista jälkipolvia varten. Sunnuntaiaamuna muistivihosta löytyikin hämäriä viittauksia sekä E&A:han että J:hin, joka oli yhdistetty useampaankin neitokaiseen.

Illan aikana jo syksyn aiemmista julkaisuista tunnettu pari E&K saatiin vihdoin vahvistettua. Myös S&S nähtiin illan vanhetessa erittäin lämpimissä tunnelmissa. U puolestaan on liitetty sekavin ja todennäköisesti perusteettomin vihjauksin sekä M:ään että A:han.

Huuman huumassa moni tuntui päättäneen noudattaa sanontaa "miksi tyytyä vain yhteen, kun voi saada enemmän?". Tumma ja tulinen M taisi vuorotellen pyörähdellä sekä S:n, J:n että A:n kanssa, ja eräs S:kin valloitti tanssilattiaa useamman kavaljeerin piirittämänä.

Loppuillasta (-yöstä) tilanne oli hieman rauhoittunut ja illan viimeisissä hitaissa sekä J&J että J&salaperäinen nainen olivat löytäneet toisensa. Myöhemmin salaperäinen nainen mahdollisesti tunnistettiin M:ksi, mutta varmuutta asiasta ei ole.

Gossip Girl kiittää ja kumartaa.

You know you love me,

xoxo

Gossip Girl

PS. Suunnistajien ihmissuhdekuviot voisivat melkein vetää vertoja jo itse Kaunareille, mutta tsekatkaa itse seuraava pätkä ja päättäkää, mitä mieltä olette. Aivan loistokamaa, suosittelen!
23 years of The Bold and the Beautiful - in 6 minutes!


My Blondest Moments

Montako blondia tarvitaan vaihtamaan hehkulamppu?
-Periaatteessa yksi, mutta hänestäkään ei ole mitään hyötyä, koska hän ei ylety huoneensa kattolamppuun kunnolla ja vaikka ylettyisikin, ei osaisi kiertää lamppua oikeeseen aukeamissuuntaan. Blondi siis soittaa naapurin pojalle, joka tulee kiltisti illalla vaihtamaan blondille lampun.

(perustuu tositapahtumiin)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

oikeesti kyllä taas päivä piristy kun luki tätä! oonko ollu ihan jäässä vai miks e n pysyny mukana gossip girlissä lähes ollenkaan??? jutut vois suoraan lähettää vaikka salkkareitten tekijälle... mä en kyllä suostuis oleen kukaan niistä, korkeintaan ismo

terveisin yks ässä

p.s. munkin kielikorva on aika vahvasti ton ensimmäisen vaihtoehdon kannalla (vaikka mun kielikorva onkin näemmä melko kuuro, tuli ytl:stä tekstitaidon pisteet takasin 3 3 4!!!)

Sarsa kirjoitti...

kiitoskiitos!
Joo no hyvä että itekään enää muistan keitä kaikkia noi kirjaimet GG:ssä tarkottaa, oli niin paljon tota materiaalia! :D eipä täs nyt muuta sit ku linkkiä Salkkari-tiimille vaan. :D

sansu kirjoitti...

ahhahah, nauroin niin tuolle jutulle suunnistajien ihmissuhdekuvioista!! näin entisenä suunnistajana voin allekirjoittaa ton, ihan kaiholla muistelen nuorten jukoloita ja kll:n diskoja, joista bongailtiin poikia joskus kymmenen vuotta sitten... :D:D