perjantai 7. elokuuta 2009

Jälkispekuthan niitä parhaita on

Kuluneen viikon aikana on taas suunnistusnetti käynyt kuumana u10-keskustelun ansiosta: Kuka olikaan tehnyt sääntöjenvastaisen yhdistelmäjoukkueen, kuka muodostanut joukkueen aivan Menestystarkoituksessa, kuka julistanut paikallislehdessä sijoittuneensa viestissä viidenneksi ja vieläpä parhaana suomalaisjoukkueena (vaikka todellinen sijoitus olikin 9. ja neljänneksi paras suomalaisjoukkue), kuka vääntänyt järjestäjille protesteja lähes kaikista edellä olleista joukkueista, kuka taas juossut tekaistuilla nimillä, jne...

Viestistä on tosiaan kulunut jo viikko, ja virallisetkin tulokset on julkaistu aikoja sitten, joten vähitellen voisi itse kukin harkita lopettavansa toisten syyttämisen (nimimerkin suojassa)... Tai sitten ei, hauskaa ajanvietettähän keskustelun seuraaminen on.

Mun mielestä kuitenkin oikeasti viihdyttävintä tekemistä menneeseen ungiin liittyen on tulosluetteloiden selailu. Ruotsalaisjärjestäjät olivat taas vauhdissa suomalaisnimien oikeinkirjoituksen kanssa, tässä muutamia parhaita poimintoja:

"Ewari Heinaro" = Einari
"Antti Honkimae" = Honkimaa
" Toni Vourinen" = Vuorinen
"Anti Pirilä" = Antti
"Een Nekänen" = Eetu Nykänen
"Topi Szrjäläinen" = Syrjäläinen
"Eehu Summanen" = Eetu
"Jesse Laukilarinen" = Laukkarinen
"Matti Hjotari" = Huotari
"Saanaman Manner" = Saanamari Manneri
"Lida Nummela" = Iida
"Teenu Niskanen" = Teemu
"Jons Penttonen" = Joni Penttinen
"Kalle LapVe Onnela" = Kalle Onnela (LapVe olisi pitänyt olla joukkueen nimessä "KooVee/LapVe")

Ps. Ilmeisesti vahingossakaan ruotsalaiset ei koskaan kirjoita UO-vokaaliyhdistelmää oikein, vaan kääntävät sen OU:ksi... Esim. taannoin O-Ringenin kisaohjeissa muksulan kohdalla luki vanhemmille tällaiset terveiset: "Me hoitta lapsenne houlettomasti." Houkutteleva mainos lasten hoitopaikalle... Heja Sverige!

Alotin muuten taas karkkilakon. Osui kyllä hyvään saumaan näin kirjotusten alle, koska muuten olisi varmaan helposti tullut naposteltua kaikenlaista epäterveellistä luku-urakan siivittämiseksi.

Aiemmin mun karkkilakko kesti puolitoista vuotta; saa nähdä, kuinka kauan kestän tällä kertaa. Ei ainakaan vielä tee yhtään mieli nameja (ja johan tässä on viikko lakkoiltu)! Sääli vaan, että mun viimeiseksi karkkielämykseksi jäi Bonbonin Napanöyhtä-pussi. Nimen kuullessa herahtaa aivan vesi kielelle... Okei, voi olla että kohderyhmä 5-15-vuotiaat pojannaskalit on siitä tosi innoissaan.

Koulukin tosiaan alkaa täällä Tampereen seudulla jo ensi keskiviikkona (12.8.). Esim. Uusimaalla ja Varsinais-Suomessa kesäloma taas jatkuu siitä vielä ennätyksellisen viikon verran! Ei kyrsi yhtään, ei. Pientä balsamia haavoihin on yhteensä 9 päivän mittainen syysloma lokakuussa, hesalaisten 4 päivään verrattuna. Hähä.

Parasta koulun alussa on kuitenkin Back to school -shoppailu. Vanhojen koulutarvikkeiden korvaaminen söpöillä uutuuksilla on aina yhtä hohdokasta, eikä suinkaan pidä unohtaa vaatevaraston inventaarioremonttia. Vinkki kaikille Tampereella liikkuville uuden korun tarpeessa oleville: käykää Koskarin vastikään avatussa koru- ja asusteputiikki Bijou Brigittessä, se on olemukseltaan mun mielestä kuin Glitter potenssiin 5739!

My Blondest Moments:

Tällä kertaa vuorossa melko ajankohtainen blondeilu:
Olin viime keväänä menossa eräänä kiireisenä kouluaamuna lataamaan bussikorttia Tampereen keskustan R-kioskille. Lähestyessäni kioskin sinikeltaista markiisia minut täytti suuri ihmetys: ihmisjono luikerteli kassalta koko kioskin sisätilan ympäri ja ulottui kadulle asti. Asetuin kiirettäni manaten jonon perälle ja aloin sitten heittää pientää small talkia edelläni jonottavan naisen kanssa:
"Onpas täällä pitkä jono! Aika jännä, että kaikki ihmiset päätti tulla just tänä aamuna tähän kioskiin lataamaan bussikorttiaan!"
Nainen katsoi mua vähän hämmentyneenä ja sanoi:
"Mä en usko, että kaikki nää ihmiset aikoo ladata nyt bussikorttiaan... Kato Madonnan konserttiliput tuli tänään myyntiin R-kioskeille ysiltä, veikkaan että suurin osa jonottaa niiden takia..."

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mä itseasiassa shoppailin siinä kaupassa jo madeiralla syksyllä. oli kyl aika tosihyvä. oliks siel koskarissakin niin, et väreittäin ne korut siel seinillä?

Anonyymi kirjoitti...

mä kirjotin tän jo kerran, mut se ei tullu..
mä shoppailin siinä korukaupassa jo syksyllä madeiralla, oli kyllä tosi miellyttävä paikka. onks siel koskarissakin silleen, et ne korut on siel seinillä väreittäin?
-saana

Sarsa kirjoitti...

joo sori, nää kommentit tulee ensi mulle "tarkastettavaks" ja sit vasta ilmestyy tänne blogiin... :)

oli väreittäin! voi vitsi se oli just niin herkullisen näkönen kauppa, kun niit koruja oli kaiken värisiä ja kokosia ja ihan joka puolella! Siihen kauppaan ois kyl ihana saada lahjakortti niin vois shoppailla sydämensä kyllyydestä =)

Anonyymi kirjoitti...

Päivitä tätä jo pliis :)